Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywno-buraczkowa zupa na maśle z makaronem...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
warzywa mrożone 1 opakowanie/jesienny bukiet
buraki 1/2 kg
cukinia 1 średnia
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
makaron muszelki 1 szklanka/suchy
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
śmietana gęsta 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: warzywno-buraczkowa zupa na maśle z makaronem...

do garnka wsypać mrożone warzywa zupa jesienna, starte na grubszych oczkach buraki, pokrojoną w kawałeczki cukinię ze skórką, zagotować

dodać kostkę rosołową, kucharka i gotować z 20 minut na średnim ogniu, następnie dodać masło, wsypać makaron muszelki i gotować makaron na "al dente"

wlać ocet jabłkowy, śmietanę 18% rozmieszaną z zupą i ciut solą, nie zważy się, wsypać pieprz mielony - zupa jest smaczna, syta, nie za kaloryczna..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.09.2016 19:38
świetna zupa
cukiereczek 20.09.2016 18:33
sycąca,smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak