Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne trójkąty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

FARSZ

mięso mielone 20 dag
cebula pół sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat wg uznania
szczypiorek wg uznania
papryka konserwowa wg uznania

DODATKOWO

ciasto francuskie 1 opakowanie 275g
ser żółty 10 dag
białko 1 sztuka
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne trójkąty

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy posiekaną cebulkę i mięso mielone i smażymy. Później dodajemy marynowaną paprykę i pokrojony ogórek kiszony. Całość doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i kucharkiem. Smażymy jeszcze chwilę i na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Krok 1 - Warzywne trójkąty  foto
2
Ciasto francuskie rozłożyć. Wycinać kwadraty (ok. 9x9 cm), nakładać farsz i łączyć ze sobą dwa przeciwne boki tworząc trójkąt i przycisnąć rogi, aby farsz nie "wyszedł".
Krok 2 - Warzywne trójkąty  foto
3
Wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Każdy trójkącik posmarować roztrzepanym białkiem i posypać startym serem żółtym. Piec na złoty kolor ok. 25 min w 180 st. Smacznego.
Krok 3 - Warzywne trójkąty  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 06.04.2014 16:21
Bardzo fajny pomysł, nawet do barszczyku czerwonego:)
Milka100 05.04.2014 22:27
pyszne warzywniaki
Stenka 05.04.2014 20:08
fajny przepis
Iwa27 05.04.2014 19:27
wyglądaja bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak