Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne risotto

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
ser żółty 5 dag
cebula 1 szklanki
seler 1/2 szt.
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt.
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
czosnek do smaku
grzyby suszone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne risotto

wykonanie:
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić, ryż także ugotować. Warzywa umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć razem z grzybami a następnie dusić do miękkości. Przestudzony ryż wymieszać z warzywami i ketchupem, doprawić do smaku , solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i wywarem grzybowym. Gorącą masę wyłożyć na półmisek i posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 29.11.2013 10:12
smacznie wygląda :)
maciek7 28.11.2013 21:21
super pyszne
ssylwiaa 28.11.2013 20:45
lubię takie dania ;)
Megg 28.11.2013 20:20
smaczne danie na obiadek
Pyszota 28.11.2013 20:17
bardzo fajny i szybki pomysł na ryż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak