Warzywne leczo z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • cukinia żółta

    mała 1 szt
  • różyczki brokuła

    5 szt
  • marchew

    1 szt
  • fasolka szparagowa

    20 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • pieczarki

    4-5 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • keczup

    2 łyżki
  • papryka ostra mielona

    0,5 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • olej do smażenia

  • cukinia

    mała zielona 1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa kroimy w plasterki. W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy cukinię, brokuł, fasolkę i marchew. Gotujemy tak żeby zmiękły i odcedzamy. Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy cebulę i pieczarki. Podsmażamy. Dodajemy odcedzone warzywa i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy ugotowany ryż. Dodajemy koncentrat i keczup, przyprawiamy, zalewamy wodą- około 1 szklanki. Chwilę dusimy żeby leczo zgęstniało.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 16.08.2014 12:33
Bardzo dobry obiadek
gosia1988 08.08.2014 15:12
takie dania to ja lubię :)
pajbek 08.08.2014 13:00
Lubie takie jedzonko :-)
IlonaAlbertos 08.08.2014 12:48
Apetyczne.
Megg 08.08.2014 12:00
super smaczne leczo
gosia561 08.08.2014 11:14
ale to dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat