Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne leczo z ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cukinia żółta mała 1 szt
różyczki brokuła 5 szt
marchew 1 szt
fasolka szparagowa 20 dag
cebula biała 1 szt
pieczarki 4-5 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
keczup 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
cukinia mała zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne leczo z ryżem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa kroimy w plasterki. W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy cukinię, brokuł, fasolkę i marchew. Gotujemy tak żeby zmiękły i odcedzamy. Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy cebulę i pieczarki. Podsmażamy. Dodajemy odcedzone warzywa i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy ugotowany ryż. Dodajemy koncentrat i keczup, przyprawiamy, zalewamy wodą- około 1 szklanki. Chwilę dusimy żeby leczo zgęstniało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.08.2014 12:33
Bardzo dobry obiadek
gosia1988 08.08.2014 15:12
takie dania to ja lubię :)
pajbek 08.08.2014 13:00
Lubie takie jedzonko :-)
IlonaAlbertos 08.08.2014 12:48
Apetyczne.
Megg 08.08.2014 12:00
super smaczne leczo
gosia561 08.08.2014 11:14
ale to dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak