Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa mrożone 500 g
mleko kokosowe 1/2 puszki
cieciorka konserwowa 1/2 puszki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
kolendra Prymat do smaku 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
olej rzepakowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne curry

Warzywa podsmażyć na łyżce oleju kilka minut. Doprawić curry, kurkumą, cayenne i kolendrą. Posolić i popieprzyć do smaku.
Podlać mlekiem kokosowym. Dusić do miękkości warzyw.
Pod koniec duszenia dodać cieciorkę odsączoną z wody.
Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w wodzie (opcjonalnie). Ja czasami pomijam ten krok, wtedy sos jest trochę rzadszy.
Podawać z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak