Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
sałatka:
-
makaron ryżowy
13 dag -
pomidory
1 sztuka -
ogórek
1 sztuka -
puszka kukurydzy
0.5 sztuki -
natka pietruszki
3 łyżki
dressing:
-
oliwa
5 łyżek -
czosnek
2 ząbki -
musztarda
0.5 łyżeczki -
sól i pieprz
1 szczypta
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy na sitku. Pomidora i ogórka kroimy w grubszą kostkę. Rzodkiewkę drobno kroimy, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się