Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna sałatka z makaronem ryżowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ryżowy 250 g
kukurydza konserwowa 1 puszka
pomidorki koktajlowe 14 szt
rzodkiewka 7 szt
ogórki konserwowe 5 szt
brokuł 6 różyczek
majonez 12 łyżek
jogurt naturalny 5 łyżek
musztarda 1,5 łyżeczki
szczypiorek 1 pęczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna sałatka z makaronem ryżowym

Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Brokuła zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy i kroimy na mniejsze części. Ogórki konserwowe, kroimy w półplasterki. Rzodkiewki kroimy w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrawamy na cztery części. Do warzyw dodajemy makaron ryżowy, brokuła i kukurydzę. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, musztardą, solą i pieprzem. Sos wlewamy do sałatki. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim wierzch sałatki. Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 03.10.2018 05:24
Swietna :)
jejkuchnia 24.10.2017 16:03
Mniam, mega apetyczna!
engie23 23.10.2017 12:21
wygląda apetycznie
bietka 23.10.2017 09:34
na pewno bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak