Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna potrawka z pęczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
marchew 2 szt
fasolka szaragowa 15 szt
cebula 1 szt
mąka 1 łyzka
margaryna 1 łyżka
bulion drobiowy 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna potrawka z pęczakiem

Więc tak , cukinię , marchew i cebulę , kroimy w kostkę .
Fasolkę wystarczy na pół poprzekrawać .
Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa i zalewamy bulionem , ja użyłam taki po gotowaniu golonka więc był już doprawiony , dusimy do zredukowania płynu i miękkości warzyw.
Margaryne rozpuszczamy na patelni , dodajemy mąkę i robimy zasmażkę na lekki brąz, po czym wlewamy tuż przed podaniem do naszej potrawki .
Podajemy z pęczakiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 17.07.2013 21:48
super danie
gosia56 17.07.2013 11:22
napewno pyszna
gosia561 16.07.2013 01:58
zdrowa kasza
Anna133 15.07.2013 20:34
proste a smaczne i tanie
Megg 15.07.2013 20:08
wygląda bardzo apetycznie
Aleksandra/Olcia 15.07.2013 19:24
bardzo apetyczne
as28 15.07.2013 18:13
mniam mniam
Habibi 15.07.2013 18:04
Kupiłaś mnie tym daniem :) Kocham pęczak :))
Anna133 15.07.2013 17:59
Szybki sposób na smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak