Warzywna pasta na kanapki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka

    2 średnie sztuki
  • marchew

    2 średnie sztuki
  • seler korzeniowy

    1 średnia sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz biały mielony

    do smaku
  • natka pietruszki suszona

    2 łyżeczki
  • majonez

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Warzywa obieramy, myjemy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie odcedzamy i studzimy.
2. Przestudzone warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy natkę pietruszki i majonez,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Babeczka35
Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny. Pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 13.05.2017 21:54
Dziękuję:)
Ela15 29.12.2015 06:58
świetny pomysł na coś pysznego
IZABELA29 07.12.2015 19:01
smakowita pasta
gusia1000 06.12.2015 16:03
Zdrowo i smacznie.
Babeczka35 06.12.2015 15:47
Dziękuję:)
Lis 06.12.2015 13:36
Smakowity pomysł:)
pestka 06.12.2015 09:52
pyszna kolacja
Krystyna32 06.12.2015 09:51
bardzo apetyczna
Wacław 06.12.2015 09:23
pyszna na sniadanie :-)
Babeczka35 06.12.2015 07:23
Dziękuję i zapewniam,że jest pyszna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat