WARZYWA ZAPIEKANE Z SOSEM BESZAMELOWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1
  • marchewka

    4
  • kalafior

    1/2
  • ser żółty

    20 dag
  • sos beszamelowy

    wg przepisu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa obieramy w różyczki, marchewkę kroimy i gotujemy (najlepiej na parze).
Wykładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem beszamelowym. Na górę posypujemy ser żółty potarty na dużych oczkach. Zapiekamy 20 minut dosypujemy jeszcze sera i czekamy aż się roztopi i zarumieni. Przyprawiamy do smaku solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 10.09.2011 11:13
smaczne mniam
kielcok1 02.07.2011 15:24
może być
rakow2 13.03.2011 18:44
podoba mi się tylko brokuł odrzucam
Izabela30 25.04.2010 23:46
Pycha też mam ten przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat