Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30-40 dag
papryka czerwona 1 szt
dynia 30-40 dag
bakłażan 1/2 szt
masło 10-15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Dynię obrać, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną w słupki paprykę, smażyć około 5-8 minut. Następnie do podsmażonej papryki dodać pokrojoną dynię i bakłażan, smażyć do miękkości, oprószyć solą i pieprzem
Krok 1 - Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą foto
2
Do miękkich warzyw dodać fasolkę.
Krok 2 - Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą foto
3
Oprószyć bułką tartą i podsmażyć do lekkiego zrumienienia się bułki.
Krok 3 - Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą foto
4
Warzywa podsmażone na maśle z bułką tartą podawać same lub jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.11.2012 09:12
pyszne
Katarzyna54 15.10.2012 12:15
pycha
Lemon 15.10.2012 10:59
fajne
olkaaa 15.10.2012 08:51
bardzo takie lubię
ilka_86 14.10.2012 22:10
pyszne, zdrowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak