Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone 1 opakowanie
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyż
masło 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni

Warzywa należy umyć, jeśli są świeże lub rozmrozić, jeśli mrożone. Przekładamy je na patelnię i dodajemy masło. Chwilę przesmażamy. Posypujemy warzywa ziołami prowansalskimi, doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy wodą, ale nie za dużo. Warzywa nie muszą być zakryte wodą. Dusimy je aż zmiękną pod przykryciem. Co jakiś czas trzeba przemieszać i ewentualnie podlać wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak