Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 300 g
olej
grzyby mun 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
por 1/2 szt
pędy bambusa 1/2 słoika
sos sojowy
przyprawa chińska
cebula 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni

Na dużej patelni podsmażyć na oleju pokrojonego kurczaka z cebulką. Grzyby namaczamy w wodzie, a następnie kroimy . Warzywa kroimy w zapałki( marchewkę, pietruszkę, ), pora kroimy na plasterki. Mieszamy warzywa z mięsem,dodajemy grzyby, przyprawiamy . Mieszamy wszystko i przykrywamy pokrywką. Dusimy warzywa ok. 20 min.- aż zmiękną. Na koniec dajemy pędy bambusa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 20.08.2011 11:48
pycha
agogo2 22.05.2011 22:57
smaczne
Misiek1 18.02.2011 07:53
Również często przyrządzam dania z patelni z dodatkiem warzyw - są super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak