Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z fasolą mun z patelni

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 15 dag
rukola
jajko 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
czosnek 1 zabek
oliwa
Czarnuszka nasiona Prymat
Imbir mielony Prymat
fasola 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z fasolą mun z patelni

Fasolę mun moczymy kilka godzin następnie gotujemy ją do miękkości ok 25 min. Odcedzamy i odstawiamy. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki potem na pół. Pieczarki kroimy w plasterki. Czosnek siekamy drobno. Rukole myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Na patelni na łyżce oleju podsmażamy czosnek , dodajemy cebule. Następnie dajemy paprykę i pieczarki. Wszystko razem smażymy. Podlewamy odrobina wody . Dodajemy wcześniej ugotowana fasolę - mieszamy. Doprawiamy do smaku mielonym imbirem , solą i pieprzem. Na drugiej patelni przygotowujemy sadzone jajka. Solimy je do smaku i posypujemy czarnuszką. Serwujemy na talerzu potrawkę na niej jajko i obok rukole pokropioną oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 02.02.2014 23:01
uwielbiam takie potrawy :)
V_kuchareczka 02.02.2014 20:50
To musi być pyszne
Ankha 02.02.2014 18:26
Czarnuszka z jajem ,szok, muszę to wypróbować
MagdaXXX 02.02.2014 17:36
bardzo lubię fasolę mun

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak