Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w sosie jogurtowym z kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 duże
fasola czerwona 1 puszka
groszek 1 puszka
brokuły 1/2 szt
marchewka 3 szt
jogurt 1 szt
kiełki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w sosie jogurtowym z kiełkami

Danie jednogarnkowe. Warzywa - brokuły, ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy na kęsy. Gotujemy na parze. Do garnka wrzucamy ugotowane warzywa, fasolę, groszek, dodajemy oliwy z oliwek - kilka łyżek i dusimy kilka minut. Dodajemy przyprawy - sól, pieprz i zioła prowansalskie. Zestawiamy z ognia i dodajemy zahartowany jogurt. Mieszamy wszystko razem i podajemy. Na samą górę dodajemy opłukane kiełki. pyszny, prosty obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak