Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w galaretce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone 250 g
pieczarki 3 duże
szynka 10 dag
natka pietruszki
bulion drobiowy 1 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyż
sól
pieprz
masło 1/2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w galaretce

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na złotą na rozgrzanym maśle. Studzimy.
Krok 1 - Warzywa w galaretce foto
2
Szynkę kroimy w kostkę. Warzywa obgotowujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Odcedzamy i studzimy.
Krok 2 - Warzywa w galaretce foto
3
W salaterce układamy warzywa z pieczarkami, szynką i grzybami. W gorącym bulionie (doprawionym do smaku) rozpuszczamy żelatynę. Studzimy. Zalewamy warzywa i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.
Smacznego!
Krok 3 - Warzywa w galaretce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.05.2015 00:17
pyszne jedzonko
misia53 17.05.2015 23:09
fajnie to wyglądai smacznie
Anna169Hosz 17.05.2015 17:41
Lubię takie smakowe kombinacje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak