Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 4 łyżki
fasola zielona 0,2 kg
papryka czerwona 0,15 kg
papryka żółta 0,15 kg
kukurydza w puszce 5 łyżek
cebula 1 szt
kukurydza minikolby Smak 4 łyżki
masło 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka po meksykańsku 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa po meksykańsku

Fasolkę myjemy, kroimy na odcinki 3-4 cm. Paprykę kolorową myjemy i kroimy na kawałki. Cebule obieramy i kroimy również dowolnie.

Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło i wszystkie pokrojone warzywa. Dusimy pod przykryciem. Dodajemy przyprawę meksykańską, sól i pieprz. Dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 04.12.2015 22:55
Lubie takie.
staropolanka5 04.12.2015 15:50
smakwicie wygląda
berys18 04.12.2015 10:59
lubię takie smaki i kolorki
Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:05
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". Na pewno się przyda ;) http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen
agaK. 03.12.2015 15:24
Słodkie warzywa, trzeba lubić takie rzeczy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak