Warzywa po chińsku z rybą

Warzywa po chińsku z rybą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    2
  • ryż basmati

    1 torebka
  • mieszanka chińska

    400 g
  • przyprawa do dań chińskich

  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sezam

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Warzywa po chińsku z rybą foto
Filety rozmrażamy i oprószamy solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy warzywa z dodatkiem sosu sojowego i przyprawy do dań chińskich. Gdy zaczną mięknąć dodajemy pokrojoną w większe kawałki rybę. Dodajemy sezam (zostawiamy trochę do posypania)
Krok 2 - Warzywa po chińsku z rybą foto
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Nakładać do miarki lub małej miseczki.
Krok 3 - Warzywa po chińsku z rybą foto
Ryż podać na środku talerza, wokół układając warzywa i rybę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

18.08.2013 23:05
pięknie podane

Anna169Hosz

10.08.2013 23:50
Lubię takie dania.

babajaga1969

30.06.2013 00:51
pysznie podane z ryżem

Janina

29.06.2013 12:59
Fajnie wygląda;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat