Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelnie po meksykańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 torebki
filet z kurczaka 70 dag
fasolka szparagowa 20 dag
fasola czerwona z puszki 1 szt
pomidory 3
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
olej słonecznikowy 3 łyżeczki
sól
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat pół łyżeczki
przyprawa uniwersalna Kucharek pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnie po meksykańsku

Fasolę szparagową,,fasolę czerwoną podgotować kilka minut . Paprykę czerwoną i żółtą umyć ,sparzyć pokroić w kostkę , cebulę również. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i doprawić swoimi ulubionymi przyprawami, ja wsypałam do miseczki, curry, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka, przyprawę uniwersalną, przyprawa do kebaba,wymieszać i odstawić .Na patelni smażymy kurczaka na oleju aż się podrumieni. Następnie dodajemy wszystkie warzywa ,podlewamy wodą (pół szklanki),doprawiamy przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem .Dusimy pod przykryciem co kilka minut mieszając. Po 30 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Ugotowany ryż wykładamy na talerz a następnie warzywa z kurczakiem oraz przepysznym ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 30.03.2017 08:32
na pewno pysznie smakują
Bernadeta1 15.03.2017 19:05
lubię takie jedzonko
Kikiriki 10.02.2017 16:50
ja też uwielbiam...zwłaszcza, że to szybkie i jednogarnkowe
anulka69 01.02.2017 20:06
uwielbiam takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak