Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelnię po chińsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone warzywa na patelnię po chińsku 450 g
mleko kokosowe 400 ml
orzeszki ziemne garść
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
chilli jalapeno szczypta
sos ostrygowy 1-3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnię po chińsku

Orzeszki ziemne krótko prażymy na suchej patelni.
Wsypujemy warzywa, kurkumę, papryczkę i minutę przesmażamy , cały czas mieszając.
Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na niewielkim ogniu niecałe 7 minut. Całość doprawiamy sosem ostrygowym, solą i pieprzem.
Gotujemy teraz na dużym ogniu około 3-5 minut do odparowania.
Podajemy z ryżem, makaronem lub tak jak ja z kluskami śląskimi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 20.02.2018 00:09
Pysznie i kusząco, coś co ja bardzo lubie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak