Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos do sałatek
brokuły 150 g
kalafior 150 g
marchew 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa marynowane

Marchewkę kroimy w większą kostkę. Brokuły i kalafior oddzielamy na różyczki. W garnku gotujemy wodę. Następnie wrzucamy brokuły i kalafior i gotujemy minutę. Odcedzamy i wrzucamy do miski razem z marchewką. Zalewamy sosem włoskim i wsadzamy na godzinę do lodówki. Tak przygotowane warzywa dusimy na patelni do miękkości i podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak