Warzywa grillowane z sosem jogurtowo - czosnkowym

Warzywa grillowane z sosem jogurtowo - czosnkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Warzywa: cukinia, papryka, cebula i bakłażan to składniki na pyszne szaszłyki z grilla. Podane z aksamitnym sosem jogurtowo-czosnkowym będą samodzielnym daniem lub dodatkiem do potraw mięsnych.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Warzywa:

  • cukinia żółta

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • papryka

    1 sztuka
  • bakłażan

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka

Marynata:

  • oliwa

    1 szklanka
  • musztarda miodowa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    z 1 owocu
  • czosnek

    5 ząbków
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • Kucharek Smak Natury

    3 łyżeczki

Sos jogurtowo-czosnkowy:

  • jogurt gęsty

    200 mililitrów
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka

Do smaku:

  • Kucharek Smak Natury

  • chili pieprz cayenne

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu łączymy i doprawiamy do smaku, następnie schładzamy w lodówce.

Wszystkie składniki marynaty łączymy.

Pokrojone warzywa wkładamy do miski, zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy i grillujemy na tackach aluminiowych lub robimy szaszłyki warzywne.

Grillowane warzywa podajemy z zimnym sosem jogurtowo-czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat