Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa gotowane na parze do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4 sztuki
pietruszka korzeń 2 sztuki
kalafior 1/2 sztuki
fasolka szparagowa 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa gotowane na parze do obiadu

Marchewki i pietruszki obrać, pokroić w półplasterki. Kalafior podzielić na różyczki. Fasolkę oczyścić, odciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wymieszać i umieścić w garnku do gotowania na parze. Posypać solą i pieprzem. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.06.2013 19:35
zdrowe warzywa na parze
Katarzyna59 16.08.2012 21:21
super
Wafelek2601 14.08.2012 09:58
Smaczne i zdrowe
Wacław 07.08.2012 08:44
pyszne !!!
Weronika_eM 07.06.2012 21:49
zdrowy dodatek do obiadu
Beatris 05.06.2012 19:37
Lubię takie dodatki do obiadu.
Ada-Gaba 31.05.2012 14:33
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak