Warzywa gotowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt
  • kalafior

    1 szt
  • fasolka szparagowa

    30 dag
  • masło

    3 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić na patelni, dodać bułkę tartą i zrumienić na złoty kolor. Brokuł, kalafior i fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kalafior i brokuł podzielić na różyczki, fasolkę pokroić na kawałki. Wszystkie produkty włożyć do miski, polać zrumienionym masłem z tartą bułką, delikatnie wymieszać. Podawać jako przystawka do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 26.05.2013 21:11
Smaczne i zdrowe warzywka.
Anna152 29.11.2012 20:43
pycha
Wafelek2601 01.01.2012 02:49
pyszne
Iwona51 12.09.2011 10:51
pycha
Monika193 03.08.2011 23:31
smaczne i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat