Warzywa duszone.

Warzywa duszone.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    2o dkg
  • kalarepka młoda

    2 szt
  • marchewka

    4 szt
  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • słonecznik łuskany

  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę obieramy myjemy i kroimy na mniejsze kawałki gotujemy w lekko osolonej wodzie z 1 pokrojoną w kostkę cebulą.
Na suchej patelni prażymy słonecznik .
Obieramy kalarepę i marchewkę, kroimy dowolnie.
Dajemy do garnka zalewamy bardzo małą ilością wody dodajemy masło i gotujemy a raczej dusimy,woda odparuje.
Ugotowaną fasolkę dodajemy do kalarepy posypujemy łyżką mąki ,dodajemy natkę pietruszki ,doprawiamy i mieszamy.
Warzywa wykładamy na talerz posypujemy uprażonym słonecznikiem.

POLECAM!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

26.07.2014 11:15
Zdrowe jedzenie.

Róża1

24.07.2014 10:20
przepyszny obiadek :-)

EmciaPichci

23.07.2014 07:26
uwielbiam takie warzywa!

gosia56

21.07.2014 13:10
bardzo dziękuję za miłe komentarze ;p)

Kejti

20.07.2014 21:32
Mniam,coś dla mnie :-)

Beata999

20.07.2014 15:02
Lubię duszone warzywa.

Christopher

20.07.2014 14:26
Dobre ,zdrowe warzywka.

Bernadeta1

20.07.2014 14:07
kolorowo, zdrowo i bardzo smacznie

IlonaAlbertos

20.07.2014 13:45
Pyszne warzywka. Lubię tak przyrządzone.

asiczekz

20.07.2014 13:04
fajne lekkie danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat