Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa duszone z jabłkiem (do słoików)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
cebula biała 20 dag
pomidory 40 dag
jabłko kwaśne 40 dag
olej 8 łyżek
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa duszone z jabłkiem (do słoików)

Wykonanie:
Paprykę oczyścić, pokroić w paski, zaś cebulę obrać i pokroić w półkrążki. Następnie podsmażyć na oleju, po chwili dodać obrane starte jabłka i pokrojone bez skórki pomidory. Dusić na wolnym ogniu przez 10 minut, przyprawić do smaku, wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Po czym przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak