Warzywa do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    10 dag
  • marchew

    3 szt
  • masło

    0,5 kostki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Warzywa do obiadu foto
Marchew obrać opłukać i pokroić w plastry. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Natkę posiekać.
Krok 2 - Warzywa do obiadu foto
Fasolkę opłukać i również ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Fasolkę, marchew i natkę wymieszać.
Krok 3 - Warzywa do obiadu foto
Na patelni roztopić masło. D,odać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażyć.
Krok 4 - Warzywa do obiadu foto
Masło wlać do warzyw. Wymieszać.
Krok 5 - Warzywa do obiadu foto
Podawać do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 11.05.2015 12:38
najzdrowszy dodatek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat