Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa do obiadu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 10 dag
marchew 3 szt
masło 0,5 kostki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa do obiadu

Kroki postępowania

1
Marchew obrać opłukać i pokroić w plastry. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Natkę posiekać.
Krok 1 - Warzywa do obiadu foto
2
Fasolkę opłukać i również ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Fasolkę, marchew i natkę wymieszać.
Krok 2 - Warzywa do obiadu foto
3
Na patelni roztopić masło. D,odać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażyć.
Krok 3 - Warzywa do obiadu foto
4
Masło wlać do warzyw. Wymieszać.
Krok 4 - Warzywa do obiadu foto
5
Podawać do obiadu
Krok 5 - Warzywa do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 11.05.2015 12:38
najzdrowszy dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak