Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z tuńczykiem i ananasem
Sałatka z tuńczykiem i ananasem jajkiem może wywołać wiele kontrowersji, podobnie jak pizza z ananasem. W klasycznym przepisie na sałatkę z tuńczykiem nie spotkacie dodatku wspomnianego owocu, ale dodając go do niej zyskujecie nie tylko ciekawy, lekko słodki smak, ale także soczystość. Sałatka z tuńczykiem i ananasem i jajkiem idealnie sprawdzi się na spotkanie z przyjaciółmi, ponieważ jest podzielna, a przy tym wyjątkowo smakowita. Najlepiej zaserwować ją warstwowo, komponując jak najcieńsze warstwy ze składników. Zobaczycie, że wtedy nabierając porcję sałatki uda Wam się poczuć smak każdej z nich.
Kroki postępowania

Przygotować naczynie do sałatki warstwowej o średnicy około 20 cm, może być trochę większe. Im cieńsze poszczególne warstwy tym sałatka lepsza.
Ser wędzony zetrzeć na tarce i wysypać na samo dno. Układać kolejne warstwy sałatki: kukurydzę, pokrojonego w kostkę ananasa, starty ser.


