Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warstwowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
groszek konserwowy 1 puszka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
ser żółty 20 dag
majonez tradycyjny 4 łyżki
szczypiorek 1 pęczek

Porada

Możecie dodać jeszcze jedną warstwę majonezu w środek, sałatka będzie bardziej wilgotna.

Przepis i sposób przygotowania na: warstwowa sałatka z tuńczykiem

Jajka obieram i kroję na połówki, żółtka odkładam osobno. Białka kroję w kostkę i układam na spodzie salaterki. Na białkach układam osączony z zalewy groszek, na groszku układam tuńczyka osączonego z zalewy i delikatnie rozdrobnionego widelcem, na rybę układam kukurydzę, również osączoną z zalewy i ser żółty pokrojony w drobną kostkę. Całość smaruję majonezem, posypuje posiekanymi żółtkami oraz posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.06.2015 13:00
bardzo smaczna
Wacław 27.04.2015 13:00
fajna sałatka :-)
bertpvd 27.04.2015 11:48
zdecydowanie moje smaki :)
Aleksandra/Olcia 27.04.2015 10:25
ale apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak