Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sałatka z tuńczykiem to propozycja samodzielnej potrawy jak również dodatku do kanapki :). Jej warstwowe ułożenie przypomina klasyczną sałatkę gyros. Tutaj zamiast keczupu dodana została musztarda, a kurczaka zastępuje tuńczyk i jajka. Smacznego.

Składniki:

Składniki :

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
ryż 100 gramów
jaja 4 sztuki
puszka kukurydzy 1 sztuka
żółty ser 100 gramów
szczypiorek 0.5 pęczka
majonez 6 łyżek
musztarda 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 0.5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0.5 łyżeczki

Porada

Sałatkę można na noc schować do lodówki ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie :

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do miski, posmarować 2 łyżkami majonezu.
Krok 1 - Warstwowa sałatka z tuńczykiem foto
2
Następnie dodać odcedzoną rybę i kukurydzę (układać warstwami).
Krok 2 - Warstwowa sałatka z tuńczykiem foto
3
Następnie ułożyć ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jaja oraz starty na dużych oczkach ser.
Krok 3 - Warstwowa sałatka z tuńczykiem foto
4
Resztę majonezu połączyć z musztardą i przyprawami (można dodać łyżkę jogurtu greckiego).
Krok 4 - Warstwowa sałatka z tuńczykiem foto
5
Sałatkę zalać sosem i posypać skrojonym szczypiorkiem.
Krok 5 - Warstwowa sałatka z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak