Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka z rzodkiewką i jajkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 3 łyżek
jajko 5 sztuk
polędwica wieprzowa 100 gram
szczypiorek 3/4 pęczka
rzodkiewka 1 pęczek
sól, pieprz do smaku
ser gouda 100 gram
kapusta pekińska 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z rzodkiewką i jajkami

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć na dno ładnego naczynia lub miski. Dodać pieprz, sól i zmielone płatki chili. Na jajka rozsmarować majonez. Polędwicę sopocka pokroić w mała kostkę i rozłożyć ją na majonezie. Pekinkę opłukać i osuszyć. Poszatkować na cienkie piórka, dodać poszatkowany szczypiorek i wymieszać razem. Następnie ułożyć na warstwie polędwicy. Ser zetrzeć na dużych oczkach i położyć jako kolejną warstwę. Na koniec umyć i osuszyć rzodkiewki i zetrzeć na dużych oczkach i ułożyć jako ostatnia warstwę sałatki. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Przed jedzeniem warto wymieszać( ja tak zrobiłam). Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 01.01.2014 17:03
dziękuję:) gościom na imprezie urodzinowej też się podobała i smakowała:)
kasienka23 01.01.2014 13:47
smaczna sałatka!
Ola1984 01.01.2014 11:21
Fajna sałatka :)
agnieszka214 01.01.2014 11:02
prosta zawsze jest smaczna
olla85 01.01.2014 10:30
Fajna sałatka. Wygląda bardzo wiosennie :)
Edith85 01.01.2014 09:50
pięknie się prezentuje
marcia7 31.12.2013 23:52
efektownie podana
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 22:17
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak