Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warmiński pstrąg w cieście naleśnikowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 1 szt.
mąka 200 g
jajko 1 szt.
mleko 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warmiński pstrąg w cieście naleśnikowym

Pstrąga podzielić na kawałki. Zrobić ciasto naleśnikowe, dodać przyprawy. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nałożyć kilka placuszków z ciasta. Położyć na wierzch kawałki pstrąga, chwilkę poczekać by podstawa lekko "związała" i łyżką powoli zalać z góry kawałki ryby. Smażyć z obu stron. Podawać z ogórkami małosolnymi i świeżymi pomidorkami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 19.10.2012 21:54
uwielbiam
sunnymood 04.09.2012 10:56
super
gusia1000 02.08.2012 19:18
Zgadzam się, to prawda.
ziutula
ziutula 31.07.2012 22:48
rybka pychotka i pomysłowo wykorzystana...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak