Warmiński pstrąg w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg wędzony

    1 szt.
  • mąka

    200 g
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    150 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga podzielić na kawałki. Zrobić ciasto naleśnikowe, dodać przyprawy. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nałożyć kilka placuszków z ciasta. Położyć na wierzch kawałki pstrąga, chwilkę poczekać by podstawa lekko "związała" i łyżką powoli zalać z góry kawałki ryby. Smażyć z obu stron. Podawać z ogórkami małosolnymi i świeżymi pomidorkami. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariel78 19.10.2012 21:54
uwielbiam
sunnymood 04.09.2012 10:56
super
gusia1000 02.08.2012 19:18
Zgadzam się, to prawda.
ziutula 31.07.2012 22:48
rybka pychotka i pomysłowo wykorzystana...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat