Warmińska zupa letnia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1 l
  • kostka wołowa

    1 szt
  • marchew

    100 g
  • kalarepka młoda

    1 szt
  • ziemniaki młode

    400 g
  • kapusta młoda

    150 g
  • pomidor

    2 szi
  • śmietana

    do smaku
  • mąka

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
  • groszek cukrowy

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek, marchewkę, ziemniaki i kalarepkę obrać, pokroić w większą kostkę (groszku nie kroimy :), kapustkę posiekać. Pomidory sparzyć i pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do rosołu z dodatkiem kostki wołowej, zagotować, zmniejszyć gaz i gotować ok. 20 minut do miękkości. Przyprawić do smaku. Zagęścić odrobiną mąki i zabielić śmietaną. Podawać posypane natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 29.07.2012 09:24
mniam;) fajna
Ewa6274879 16.07.2012 22:19
zupka w moim stylu :)
gusia1000 15.07.2012 14:21
Pochodzisz z tych rejonów ?
ronald88 15.07.2012 10:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat