Warkocze z ciasta francuskiego z fasolką szparagową i łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • zielona fasolka szparagowa

    150-200 gram
  • łosoś wędzony

    50 gram
  • majonez

    1-2 łyżki
  • papryka biała

    1/4 szt
  • ser żółty

    8 małych plasterków
  • sól

  • jajko

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową oczyścić, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia. Paprykę oraz łososia wędzonego pokroić w paski, ser żółty w wąskie, dość grube plasterki.
Ciasto francuskie pokroić na osiem prostokątów. Każdy z nich posmarować na środku majonezem. Na każdym kawałku położyć na środku plasterek sera, a na nim 5 fasolek, pasek łososia i papryki. Oprószyć pieprzem oraz szczyptą ostrej papryki. Naciąć brzegi po przekątnej i zaplatać naprzemiennie po jednym pasku raz z jednej, raz z drugiej strony.
Wierzch ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Ania321
Ciasto francuskie należy wyjąć z lodówki pół godziny przed przygotowaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 20.07.2017 12:51
Super przekąska zarówno do pracy jak i na imprezy :)
SzczyptaChili 19.07.2017 21:15
Pyszna propozycja :)
cukiereczek 19.07.2017 21:01
prosto,szybko i smacznie
Jagódka17 19.07.2017 16:12
świetnie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat