Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warkocze z ciasta francuskiego z fasolką szparagową i łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
zielona fasolka szparagowa 150-200 gram
łosoś wędzony 50 gram
majonez 1-2 łyżki
papryka biała 1/4 szt
ser żółty 8 małych plasterków
sól
jajko
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Porada

Ciasto francuskie należy wyjąć z lodówki pół godziny przed przygotowaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: Warkocze z ciasta francuskiego z fasolką szparagową i łososiem

Fasolkę szparagową oczyścić, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia. Paprykę oraz łososia wędzonego pokroić w paski, ser żółty w wąskie, dość grube plasterki.
Ciasto francuskie pokroić na osiem prostokątów. Każdy z nich posmarować na środku majonezem. Na każdym kawałku położyć na środku plasterek sera, a na nim 5 fasolek, pasek łososia i papryki. Oprószyć pieprzem oraz szczyptą ostrej papryki. Naciąć brzegi po przekątnej i zaplatać naprzemiennie po jednym pasku raz z jednej, raz z drugiej strony.
Wierzch ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.07.2017 12:51
Super przekąska zarówno do pracy jak i na imprezy :)
SzczyptaChili 19.07.2017 21:15
Pyszna propozycja :)
cukiereczek 19.07.2017 21:01
prosto,szybko i smacznie
Jagódka17
Jagódka17 19.07.2017 16:12
świetnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak