warkocz z karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • olej

    1 szklanka
  • cytryna

    1 sztuk
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz

    do smaku
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w jedno centymetrowe plastry . Plastry ponacinać wzdłuż trzy razy i zapleść warkocze . Z pozostałych składników przyrządzić marynatę .Warkocze namoczyć w marynacie włożyć do lodówki i odczekać kilka godz .Smażyć przykryte w piekarniku około 45 min , pod koniec smażenia odkryć .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lucyna8 19.04.2013 10:22
no no nie ciekawie wygląda
krzysztof40 14.04.2013 08:29
Bardzo smaczne !
iknkirke 05.03.2012 11:51
super
cukiereczek 29.12.2011 17:32
lubię
wolochski 11.12.2011 21:28
super
stokrotka 30.07.2011 21:24
super
IZABELA29 26.07.2011 19:48
super smacznie
dorotka0000025 24.02.2011 13:02
fajnie wyglada
Ela20 05.02.2011 13:30
smakowicie wygląda :)
krzysztof40 02.02.2011 06:50
też tak uważam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat