wariacje na temat ryżu z pieczarkami II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż długoziarnisty

    200 g
  • pieczarki

    200 g
  • surimi

    100 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • selera naciowego

    1 łodyga
  • czosnek ząbki

  • słodki sos chili

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

    (w płatkach)
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
• surimi obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni, pokroić,
• czosnek pokroić w kostkę zrumienić na pozostałym ze smażenia tłuszczu,
• pieczarki pokroić w plastry, dodać do czosnku, obsmażyć,
• czosnek, pieczarki, surimi dodać do ryżu, wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki i pokrojony seler
• wymieszać, dodać sok z limonki, przyprawy i sos chili i jeszcze raz wymieszać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patusia 28.08.2011 19:22
wygląda bardzo apetycznie :)
mala2021 18.08.2011 07:32
super wygląda i napewno super smakuje
iknkirke 06.04.2011 11:40
pyszne
ewelina/bunia 01.04.2011 10:42
pycha
Katarzyna156 30.09.2010 21:33
Przepięknie wygląda Twoja wariacja :)
ewasylwia 11.09.2010 15:38
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat