Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wariacja na temat sosu Aurora

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodygi
papryka czerwona 1/8 sztuki
papryka żółta 1/8 sztuki
marchew 1 sztuka
pieczarki 150 gram
cebula 1 sztuka
bazylia świeża 5-6 listków
pomidory 3 sztuki
mięso mielone 500 gram
ketchup łagodny 2 łyżki
olej 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wariacja na temat sosu Aurora

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć i osuszyć. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Marchewkę i pieczarki obrać. Seler i marchewkę pokroić w małą kostkę i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do zeszklenia.
Krok 1 - Wariacja na temat sosu Aurora foto
2
W między papryki pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do garnka. Smażyć wszystko około 3-4 minuty.
Krok 2 - Wariacja na temat sosu Aurora foto
3
Dodać mięso i smażyć do momentu ścięcia mięsa. Pieczarki pokroić w dużą kostkę. Dodać do garnka i smażyć kolejne 3 minuty
Krok 3 - Wariacja na temat sosu Aurora foto
4
Pomidory pokroić w średniej wielkości kostkę i wrzucić do garnka. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości składników czyli jeszcze jakieś 7-10 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz posiekanym listkami bazylii. Mąkę wymieszać z ¼ szklanki wody oraz ketchupem. Wlać do garnka i zagotować. Po minucie zdjąć z ognia. Smacznego!
Krok 4 - Wariacja na temat sosu Aurora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.09.2014 23:10
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak