Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowy rabarbar i jogurt z lawendą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 400 gram
cukier 120 gram
esencja waniliowa 1 łyżka
jogurt naturalny 380 gram
cukier puder 2 łyżeczki
lawenda 1/3 łyżeczki
płatki migdałowe 25 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy rabarbar i jogurt z lawendą

Oczyszczony rabarbar wrzuć do naczynia żaroodpornego, zasyp cukrem i dodaj esencję waniliową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 40 minut.
Suszoną lawendę rozgnieć w moździerzu, wymieszaj z jogurtem i cukrem pudrem.
Wystudzony rabarbar układaj naprzemiennie z jogurtem, na wierzchu posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 05.11.2012 09:06
interesujące połączenie smaków
Pietruszka 22.10.2012 21:19
super
monisia8585 18.10.2012 18:19
apetycznie
EWI 18.10.2012 16:34
super
manaika 18.10.2012 16:32
ciekawy
justys759 18.10.2012 16:31
ciekawy deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak