Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
1 szklanka -
jaja
4 sztuki -
masło
1 kostka -
proszek do pieczenia
3 łyżeczka -
kakao
1 łyżka -
cukier
1 szklanka -
śmietanka kremowa
60 ml -
gorzka czekolada
70 gram -
masło
50 gram -
sól
1/4 łyżeczka
Sposób przygotowania
Polewa z prawdziwej czekolady:
60 ml kremówki
70 gr gorzkiej czekolady
szczypta soli
50 gr masła
Kremówkę podgrzej ale nie dopuść do zagotowania. Wrzuć połamaną czekoladę. Wymieszaj aż do rozpuszczenia. Teraz dodaj szczyptę soli i masło. Mieszaj. Jeśli będzie miała gęsta konsystencje, nie wpadaj w panikę, dolej odrobinę śmietanki i mieszaj. Kiedy przestygnie oblej ciasto. Polewa jest błyszcząca i nie matowi
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się