Waniliowe pączki serowe

Waniliowe pączki serowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    300 g
  • cukier

    2 łyżeczki
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 łyzeczka
  • jajko

    3 szt
  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • olej do smażenia

    1 l
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Waniliowe pączki serowe

Do miski przesiać mąkę, dodać serki, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Do płaskiego garnka lub na głęboką patelnię wlać olej rozgrzać go i zmniejszyć płomień. Małą łyżeczką nakładać porcje ciasta na umączone ręce i robić małe kuleczki, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone pączki wykładać na ręcznik papierowy aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące posypywać cukrem pudrem. Smacznego!
Joanna Kryla
Te pączki to same zalety: delikatne mięciutkie wnętrze, pyszny waniliowy smak, łatwe i ekspresowe wykonanie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat