Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe pączki serowe

5.0
(54)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 300 g
cukier 2 łyżeczki
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat 1 łyzeczka
jajko 3 szt
mąka tortowa 2 szklanki
cukier puder 3 łyżki
olej do smażenia 1 l
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Te pączki to same zalety: delikatne mięciutkie wnętrze, pyszny waniliowy smak, łatwe i ekspresowe wykonanie.

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe pączki serowe

Do miski przesiać mąkę, dodać serki, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Do płaskiego garnka lub na głęboką patelnię wlać olej rozgrzać go i zmniejszyć płomień. Małą łyżeczką nakładać porcje ciasta na umączone ręce i robić małe kuleczki, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone pączki wykładać na ręcznik papierowy aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące posypywać cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak