Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe muffiny z rabarbarem
Kroki postępowania
Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier z wanilią i dodać masło, posiekać. Następnie rozcierać palcami tak aby powstały okruchy ciasta.







mąka tortowa | 0,5 kg |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier | 15 dag |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
jajko | 4 szt |
mleko | 400 ml |
olej | 200 ml |
sól | szczypta |
mąka tortowa | 15 dag |
masło | 8 dag |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
cukier kryształ | 3-4 łyżki |
rabarbar | 0,5 kg |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: