Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe kwiatuszki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 gram
maka pszennna 225 gram
cukier 100 gram
cukier wanilowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe kwiatuszki

Wykonanie:
Zimne masło pokroić w kostkę, dodać cukry oraz mąkę i szybko zagnieść ciasto.
Ciasta nie chłodzimy tylko od razu wałkujemy na około 1 cm grubości i przy pomocy foremki wycinamy ciasteczka.
Blaszkę do pieczenia delikatnie smarujemy tłuszczem i układamy ciasteczka(możemy je układać w bliskich odstępach bo za bardzo nie rosną).
Piekarnik nagrzewamy do 180st i pieczemy ciasteczka około10- 15 min do momentu zrumienienia.
Ja ciasto podzieliłam na dwie części i do jednej dodałam 1 łyżkę maku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 20.09.2013 21:19
fajne ciasteczka
Czarnula87 20.09.2013 19:55
doskonałe do chrupania :)
SmakolykiJoanny 20.09.2013 17:00
No to jest myśl takie dymowe są najlepsze .
Pyszota 20.09.2013 16:41
Pysznie wyglądają :)
beatkaa153 20.09.2013 16:40
bardzo lubię jeść takie ciasteczka:)
Agata3 20.09.2013 16:36
smakowite ciacha :)
Noruas 20.09.2013 16:25
bardzo apetyczne ciasteczka, jak tylko czas będę miała muszę wyprobować
sylwia_mc 20.09.2013 16:15
Ja też lubię takie ciasteczka
Beatris 20.09.2013 16:13
Schrupałabym kilka takich ciasteczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak