Waniliowe faworki

Waniliowe faworki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 gram
  • serek homogenizowany

    120 gram
  • jajka

    3 sztuki
  • ocet 10 %

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem , dodać ocet , twarożek oraz produkty sypkie, wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć ciasto na stolnicę , rozwałkować, kroić w paski , na środku każdego z nich robić otwór by można było przekładać ciasto tak aby powstały faworki, piec w głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano , wystudzić na ręczniku papierowym , posypać cukrem pudrem, smacznego.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

24.06.2015 21:15
oj to też bardzo lubię

Ela15

11.06.2014 21:26
bardzo lubię

misiaczek-30

30.04.2014 18:28
aż ślinka cieknie

mikrusiak

02.03.2014 13:33
uwielbiam...:)

Myszka75

02.03.2014 13:17
ulubione ciacho mojego dziecka...

2milutka

02.03.2014 12:23
klasyka w dobrym wydaniu:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat