Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe ciasto

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 25 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
jajko 5 szt
kakao 3 dag
cukier puder 25 dag

masa

margaryna 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 0,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mleko 0,5 litra
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe ciasto

Ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia, kakao. Z białek ubijamy pianę i na końcu mieszamy z ciastem. Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach w foremce 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół.
Masa:
Na mleku gotujemy budyń z mąk i cukrów. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
Przełożenie ciasta:
Ciasto- połowa masy- biszkopt- masa- ciasto- dekoracja

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 05.02.2015 15:11
prawdziwy waniliowiec
Alex_M 04.02.2015 18:07
chętnie bym spróbowała :)
gosia56 04.02.2015 17:28
super ciasto;)
Janina 04.02.2015 16:58
Wspaniałe smaki;)
gosia1988 04.02.2015 15:46
pyszne ciasto
ania2610 04.02.2015 15:34
wygląda apetycznie!
Betina#45 04.02.2015 15:30
ale pyszności ! świetne ciacho
IwonaDD 04.02.2015 15:24
mega apetyczne :)
agnieszka214 04.02.2015 15:24
takie ciacha sa pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak