Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa panna cotta z sosem malinowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
wanilia 0,5 laski
żółtko jajek 6 sztuk
cukier 15 dag
śmietana kremówka 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa panna cotta z sosem malinowym

Żółtka utrzeć z cukrem. Zagotować mleko z wanilią. Usunąć wanilię z zagotowanego mleka i gorącym mlekiem zalać żółtka. Ubijać w kąpieli wodnej aż do zgęstnienia masy. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku i dodać. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do wystudzonego kremu. Wlać do miseczek i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z miseczek, ułożyć na talerzyku i polać sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 09.01.2016 21:27
Smaczny deserek :-)
cukiereczek 09.01.2016 16:17
ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak