Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa panna cotta z musem czekoladowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 330 ml
cukier puder 1 łyżka
laska wanilli 1 szt
czekolada gorzka 1 szt
mleko 3 łyżki
masło 2 łyzeczki
cynamon 1/4 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa panna cotta z musem czekoladowym

Śmietankę przelewamy do garnka i podgrzewamy dodajemy ziarenka z laski wanilii i resztę laski. Dodajemy cukier puder według uznania, podgrzewamy. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach ciepłej wody mieszamy wlewamy troszkę gorącej śmietanki mieszamy i wlewamy z powrotem do garnka. Mieszamy. Wyciągamy kawałki wanilii. Rozlewamy do filiżanek wyłożonych streczem. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Do garnka z wodą wstawiamy miskę , wodę zagotowujemy i w takiej kąpieli rozpuszczamy czekoladę ,dodajemy mleko i masło - mieszamy dobrze. Doprawiamy cynamonem. Gotowy deser wyciągamy z lodówki i z filiżanek podajemy z czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 06.06.2013 20:52
wyglada apeetycznie
iwi 06.06.2013 19:27
Cudowny deser.
Gary Michy 06.06.2013 19:15
Mmm pychota! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak