Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa jaglanka z bananem i marakują

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
mleko 500 ml
cukier 1-2 łyżeczki
laska wanilii 1/2 szt
masło 1 łyżeczka
banan 1 szt
marakuja 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa jaglanka z bananem i marakują

Kaszę jaglaną opłukać kilkakrotnie zmieniając wodę aż będzie klarowna. Wsypać do garnka, dodać mleko, cukier, masło, miąższ z połowy laski wanilii i samą laskę. Mleko zagotować, przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około 20 minut do miękkości.
Kaszę przełożyć do miseczek. Serwować z plasterkami banana i pulpą z marakui.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 09.12.2015 16:19
na pewno by mi posmakowała , uwielbiam maracuję
wyattearp 09.12.2015 13:03
pycha !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ifa 09.12.2015 07:18
Zjadłabym teraz taką na śniadanie :-)
Ola1984 09.12.2015 07:17
Uwielbiam takie śniadania :) Fajne połączenie smaków.
Ania84 08.12.2015 22:06
smaczna :) jutro wypróbuję :)
jola91 08.12.2015 21:13
Smakowite śniadanko ;)
Monika-twin 08.12.2015 21:13
ale bym sobie zjadła ten deser.
Czyki 08.12.2015 20:59
prezentuje się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak