Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 filety
smietana 18% 100 ml
masło 1 łyżka
kostka rosołowa 1/2 szt
olej rzepakowy 6 łyżek
sól
pieprz
sałata lodowa 3-4 liście
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie

Kroki postępowania

1
Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy, rozrywamy na małe kawałeczki, układamy na półmisku. Filety dokładnie myjemy. Foremką do ciast w kształcie serca wycinamy kawałki ryby. Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z olejem i powstałą pastą smarujemy "serca" ryby.
Krok 1 - Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie foto
2
Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy śmietanę, po 2 minutach dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie foto
3
Drugą patelnię z grubym dnem nagrzewamy i obsmażamy na niej z obu stron serduszka dorsza.
Krok 3 - Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie foto
4
Gorące serduszka kładziemy na sałacie, polewamy odrobiną sosu śmietanowo- musztardowego. Sos nalewamy także do małej miseczki, którą kładziemy na skraju półmiska. Rybkę podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 16.02.2012 14:41
Oj, tak- jest pyszny :)!
Mysiunia 16.02.2012 14:15
z musztardą Prymat musi smakować wspaniale! :)
pacpaw 09.02.2012 20:05
przez żołądek do serca :o)
Anna146 09.02.2012 07:05
pomysłowa rybka
stokrotka 08.02.2012 22:33
fajny przepis
Dorota76 08.02.2012 22:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak