Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowe truskawki w mlecznej czekoladzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 300 gram
czekolada mleczna 1 tabliczka
śmietana 30% 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe truskawki w mlecznej czekoladzie

Truskawki umyć ale nie szypułkować.
Czekoladę mleczną połamać na kostki, przełożyć najlepiej do metalowej małej miseczki. W czajniku zagotować wodę. Wlać wodę do garnka i zanużyć w garnku miseczkę z czekoladą. Ciągle mieszając doprowadzić do całkowitego roztopienia się czekolady. Śmietankę lekko podgrzać. Dodać do rozpuszczonej czekolady i dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Truskawki łapać za ogonki i zanurzać w czekoladzie. Odkładać na papier do pieczenia ażdo całkowitego zastygnięcia czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 17.02.2016 15:37
Bardzo udane musiały być te Walentynki u Ciebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak