WALENTYNKOWE SERDUSZKO

WALENTYNKOWE SERDUSZKO

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • mąka

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • galaretka truskawkowa

    4 sztuki
  • mleko skondensowane niesłodzon

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczemy czekoladowy biszkopt z jajek,mąki,cukru,proszku do pieczenia i kakao.
Pieczemy na dużej blaszce żeby wyszedł nam cienki biszkopt.
Rozpuszczamy 2 galaretki w 1/2 szklanki wody i lekko studzimy. Ubijamy mleko skondensowane niesłodzone i powoli wlewamy naszą galaretkę. Ubijamy całość dosyć długo nasz wyjdzie puszysta pianka.
Wylewamy na biszkopt i odstawiamy do stężenia. Pozostałe 2 galaretki przygotowujemy wg przepisu i jak już będzie tężała wylewamy bardzo delikatnie na naszą piankę. Odstawiamy na noc do lodówki.
Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciasteczka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

junox

30.05.2013 16:59
bardzo pysznie wygląda

ONY_za_kare

31.03.2013 19:57
fantastyczne serduszko!

olkaaa

28.03.2013 07:39
wygląda przepięknie

Rafał10

08.03.2013 11:17
piękne serducho :)

Dorian

07.03.2013 07:55
super pysznie wyglada

MagdaXXX

04.03.2013 11:13
idealny deser na niespodzianke np urodzinowa

Goya

24.02.2013 15:37
super

Goya

24.02.2013 15:37
super

Katarzyna59

22.02.2013 15:38
apetyczne

pajbek

21.02.2013 22:22
Pięknie Ci wyszło to serduszko, aż szkoda jeść :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat